Screening van kinderen

Merk je dat je kind op een vreemde manier stapt of heeft je kind klachten tijdens het wandelen of tijdens activiteiten op school?

Een afwijkend stappatroon kan een grote invloed hebben op de verdere ontwikkeling van je kind. Tijdig screenen is dus van groot belang. Op die manier kan de groei vlot verlopen en worden klachten op latere leeftijd vermeden. Vanaf de leeftijd van 6 à 7 jaar is het aangeraden om je kind via een podologisch onderzoek te laten screenen. Zo krijg je een duidelijk beeld van de situatie en kan er tijdig gecorrigeerd worden waar nodig. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen waardoor ook de jongsten hun weg vinden naar de podoloog.

Wat doet die podoloog nu juist? Een podoloog zal aan de hand van een uitgebreid onderzoek het stappatroon evalueren, afwijkingen opsporen en een behandelplan opstellen. Dit kan gaan van podologische zolen op maat waarbij de voetfunctie gecorrigeerd wordt tot gericht schoenadvies. Ook doet de podoloog soms beroep op andere disciplines zoals kinesitherapie of osteopathie. Aan de hand van een jaarlijkse controle wordt het stappatroon verder opgevolgd om zo garant te staan voor een goede zorgverlening.

Wens je je kind te laten screenen of heb je vragen, neem dan gerust contact op!

Maak onmiddelijk een afspraak of neem contact op!

Klik hieronder!

Podologie Pieter Vanspauwen
0478 37 22 10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close