Podologie

”Als podoloog ligt de focus niet enkel op de voet.”


Een podoloog (paramedicus) analyseert het stap -en/of looppatroon van een diverse groep mensen om zo klachten te verhelpen of afwijkingen op te sporen. Klachten of afwijkingen kunnen zich manifesteren ter hoogte van de voet maar ook bij hoger gelegen structuren zoals de knie , heup of rug.

Een podologisch onderzoek omvat verschillende aspecten zoals een anamanese of diepgaand vraaggesprek, schoenadvies, biomechanisch onderzoek, stap -en loop analyse… tot een behandelplan op maat. Hier kan er geopteerd worden voor podologische zolen en/of gericht doorverwezen worden in functie van kinesitherapie, osteopathie.. .

Zowel in functie van klachten als preventief kan een podologisch onderzoek meerwaarde bieden. Zo kunnen kinderen gescreend worden om vroegtijdig afwijkingen op te sporen en gericht te behandelen. Sporters kunnen van chronische klachten verholpen worden of preventief gescreend worden om de sportbeoefening te optimaliseren. Volwassenen en ouderen hun levenskwaliteit verbeteren zodat dagdagelijkse activiteiten vlotter verlopen.

Wens jij verder geholpen te worden of nog steeds enkele vragen?

Neem gerust even contact op of maak onmiddellijk een afspraak!

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close