Vier nadelen van sandalen en slippers

De zomer is in aantocht! Tijd om dat leuke jurkje terug aan te doen en die slippers en sandalen van onder het stof te halen. Toch zijn er enkele nadelen aan die kleurrijke teenslippers en sandalen.

1. De kans op hamertenen
Aangezien je hiel niet omsloten is en er geen goede sluiting is, hebben je voeten het gevoel dat de slipper zal uitvallen tijdens het stappen. Hierdoor zullen je tenen dus constant moeten “grijpen” om de slipper aan te houden. Op lange termijn zorgt dit voor het ontwikkelen van hamertenen, een stand waarbij je tenen in een klauwvorm blijven staan.

2. Risico op vallen
Bij slippers is je hiel niet omsloten en is het midden erg flexibel. Hierdoor mis je ondersteuning en stabiliteit bij het stappen waardoor je sneller kans hebt om te vallen.

3. Overbelasting
Wegens te weinig steun en stabiliteit kan de voet een foutieve houding aannemen. Doordat stappen een cyclisch proces is, zullen verschillende structuren rondom en boven de voet overbelast worden. Hierdoor kunnen er klachten ontstaan aan de voet, maar ook ter hoogte van de knie, heup en rug. Een hele vakantie op slippers en sandalen doorbrengen, kan dus wel degelijk gevolgen hebben.

4. Minder bescherming aan de voet
Slippers en sandalen bieden over het algemeen minder bescherming dan gesloten schoenen. Een scherpe tak, een steen… het kan allemaal schade brengen aan je voeten.

Kan je dan helemaal geen slippers meer dragen?
Neen, dat is niet het geval. Je moet je slippers dus nog niet allemaal weggooien. Tijdens een dagje aan het zwembad of in de wellness kan je nog steeds gebruik maken van slippers. Ze zijn hygiënisch en zorgen dat je minder snel zal uitglijden.

Wat kan je dan wel aandoen op warme dagen?
Een open sandaal met een gesloten hiel is het best aan te raden. Die zal de nodige verluchting geven maar ook de stabiliteit die de voet nodig heeft. De schoen mag dus open zijn, maar hou hierbij steeds in het achterhoofd dat de hiel stevig omsloten moet zijn, het midden van de schoen niet plooibaar is, maar wel plooibaar ter hoogte van de tenen zodat de voet kan afrollen. Zo ben je helemaal voorbereid om de zonnige zomerdagen te overleven en dat zonder pijn aan je voeten!

Wens je een afspraak te maken of meer info?

Klik hieronder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close